5 grunner til hvorfor ta opp lån uten sikkerhet

Er du litt usikker på om du bør ta opp forbrukslån?

  • Du slipper å ta lån i bolig eller annet du eier
  • Få penger rett inn på konto
  • Oversiktlig og fleksibel nedbetaling
  • Minimalt med dokumentasjon kreves
  • Du kan samle smålån

Som en kan se ovenfor, så er det grunner til å velge lån uten sikkerhet. Det er kanskje ikke for alle, men det kan være nyttig. Nedenfor kan du lese nettopp hvorfor.

1: Du slipper å belåne hus eller andre eiendeler

Et forbrukslån er et lån du kan få innvilget uten at du må stille sikkerhet i din bolig eller andre gjenstander av verdi som du eier. Dersom du skulle søke om et boliglån, vil boligen stå som sikkerhet, og risikoen vil dermed være mye mindre for banken. Et forbrukslån vil derfor ha høyere rente, så det kan være lurt å prioritere å nedbetale raskt. Jo fortere man betaler lånet tilbake, jo billigere vil det være.

2: Stor frihet, pengene rett på konto

Tar du opp et forbrukslån bryr ikke banken seg om hva du bruker pengene til. Det er helt opp til deg om du vil pusse opp huset eller reise på jordomseiling. Du kan bruke pengene på akkurat det som betyr mest for deg og realisere de planene eller drømmene du måtte ha. Hva du tenker å bruke pengene på har ingen betydning for om du får innvilget lånet eller ikke. Har du akutt behov for penger vil også et forbrukslån være et bedre og mindre kostbart valg enn for eksempel kredittkort. Men lag en plan på forhånd for når og hvordan nedbetalingen av lånet skal foregå slik at du vet at det er noe du vil klare å overholde.

3: Oversiktlig og fleksibel nedbetaling med lån uten sikkerhet

Velger du ett lån som har fleksibel nedbetalingstid, kan du selv velge fritt hvordan du betaler det ned. Det beste er dog å velge et lån med en fast nedbetalingsplan. Dette gjør det både enklere for deg og for banken. Du kan velge å betale minimumsbeløpet hver måned, eller så kan du betale mer en måned om du kan det. Lånet kan også innfris i sin helhet når som helst dersom du har mulighet og behov for det.

4: Minimalt med dokumentasjon kreves

For å få et lån uten sikkerhet, trenger du nesten ingen dokumentasjon. Du sender inn en søknad, og får som regel svar med en gang. Når du oppgir ditt personnummer, så finner aktørene selv all informasjonen de trenger. Ser de at du har en god økonomi og at du er god for beløpet, så kan du ha pengene på konto allerede innen noen få dager. Med andre ord, en god løsning dersom du har akutt behov for penger eller har et prosjekt som ikke kan vente. Dersom banken har behov for ytterligere opplysninger, vil de be deg om det. Men alt i alt er søknadsprosessen rask og mye mindre omfattende enn for eksempel boliglån eller refinansiering av boliglån.

5: Samle smålån

Har du flere smålån kan dette ofte bli unødvendig dyrt i lengden, og da vil det som regel lønne seg å samle alle sammen til ett enkelt forbrukslån. Det vil også være mye enklere for deg å holde oversikt dersom du har samlet alt av lån på ett sted og i en nettbank. De fleste låntilbydere har en ryddig og oversiktlig nettbank som gjør det forutsigbart og lett følge med på lånedetaljer, renter og nedbetalingsplan. Det kan være en fordel å søke om lån fra flere ulike utlånere slik at du kan sammenligne og velge det lånet med lavest rente, og du kan finne det lånet som passer deg og dine behov best.

';